Επικοινωνία

Επικοινωνία: syntonismoskerkyras@yahoo.gr

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου του Συντονισμού Σωματείων


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012, μετά από πρωτοβουλία του Συντονισμού Σωματείων Κέρκυρας, έγινε στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας μια πρώτη απόπειρα ανάληψης κοινών δράσεων των διαφόρων σωματείων εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της Κέρκυρας και των επαγγελματικών συλλόγων του νησιού.

Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι των Σωματείων Εργαζομένων που συμμετέχουν στο Συντονισμό (ΟΤΑ, ΙΚΑ, Πυροσβεστική, Εφοριακοί, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τεχνικοί ΟΤΕ, Τεχνικοί ΔΕΗ, Δικαστικοί υπάλληλοι, Γιατροί ΕΣΥ), η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, της Ομοσπονδίας Εμπόρων και Βιοτεχνών, του Σωματείου Αργυροχρυσοχόων, μέλη Δ.Σ. άλλων συλλόγων εργαζομένων αλλά και εκπρόσωποι άλλων συλλογικοτήτων του νησιού.

Κοινή διαπίστωση όλων μας είναι ότι η ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων, ως συνέχεια μιας αντικοινωνικής πολιτικής που κορυφώνεται κατά τα χρόνια της Τρόικας και του ΔΝΤ, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση της κοινωνίας και της οικονομίας.

Θεωρούμε πως πλέον έφτασε η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και να περάσουμε σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, έξω από τα όρια και πλαίσια που θέτουν οι ηγεσίες των ανώτερων συνδικαλιστικών μας ενώσεων.

Είναι πλέον ώρα ο ίδιος ο Λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Καλούμε τον κερκυραϊκό Λαό κατά το επόμενο διάστημα να συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στον Αγώνα που θα δώσουν τα σωματεία εργαζομένων και επαγγελματιών για την αποτροπή της ψήφισης των νέων μέτρων και την ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Τα  λόγια κάποτε τελειώνουν και φτάνει η ώρα των πράξεων.



Κέρκυρα 25 Οκτώβρη 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου