Επικοινωνία

Επικοινωνία: syntonismoskerkyras@yahoo.gr

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή προς τις ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ανοιχτή επιστολή προς τις ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ

Αύξηση ωραρίου, νέα μείωση στους μισθούς πείνας και στα επιδόματα εξαθλίωσης, κατάργηση αποζημιώσεων για απολύσεις, τελειωτικό χτύπημα στις συμβάσεις, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού αλλά και 13ης και  14ης σύνταξης, καταλήστευση του εφάπαξ, αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67, μεγαλύτερες περικοπές στις συντάξεις, κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, φόροι και χαράτσια μέχρι εξόντωσης, μαζικές απολύσεις, νέο κύμα ανεργίας, λουκέτα…
Δεν έχει τελειωμό ο εφιάλτης που έχει ετοιμάσει για τον ελληνικό λαό  η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΔΗΜ.ΑΡ.) με τους ξένους συμμάχους της (Ευρωπαϊκή Ένωση-ΔΝΤ).

Οι κυβερνητικοί εταίροι συνεχίζουν να παίζουν το θέατρο «κλειδώνουν - δεν κλειδώνουν» τα μέτρα, προκειμένου να κρύψουν, ότι ο γενικευμένος πόλεμος, που διεξάγουν σε βάρος του λαού, γίνεται ολοένα και πιο βάρβαρος όσο βαθαίνει η κρίση.

Ωστόσο η πολιτική τους δεν προχωράει όπως είχαν σχεδιάσει. Οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές της 26ης Σεπτέμβρη, της 18ης Οκτώβρη, οι κινητοποιήσεις σε μια σειρά κλάδους, η μεγαλειώδης λαϊκή «υποδοχή» στη Μέρκελ, δείχνουν τη δυνατότητα να υπάρξει ρωγμή στο τείχος της επίθεσης, να μην περάσει το νέο πακέτο μέτρων.

Παρόλα αυτά, θεωρούμε ότι οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχουν τεράστια ευθύνη για την ψήφιση των μνημονίων και την εφαρμογή τους. Οι 24ωρες απεργίες χωρίς σχέδιο και κλιμάκωση που προκηρύχθηκαν τα τελευταία δυόμιση χρόνια, είναι δρόμος εκτόνωσης, είναι στάχτη στα μάτια του λαού, είναι πυροτεχνήματα που σβήνουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν στα δικά τους χέρια την υπόθεση της συνέχειας και της κλιμάκωσης των εργατικών-κοινωνικών αγώνων.
Καλούμε όμως και το επίσημο συνδικαλιστικό κίνημα έστω και τώρα να αφουγκραστεί την ανάγκη για κλιμάκωση και σύγκρουση με την κυβέρνηση και την τρόικα.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Αυτό είναι σήμερα το μεγαλύτερο όπλο των εργαζομένων απέναντι στη δολοφονική πολιτική. Όπλο που μόνο οι συμβιβασμένοι αποφεύγουν ακόμη και να αναφέρουν.


Να φύγει η κυβέρνηση και η τρόικα - Να σαρωθούν τα μνημόνια και τα μέτρα τους.
Φορολόγηση του πλούτου-εθνικοποίηση των τραπεζών-διαγραφή του χρέους.
Όχι άλλες θυσίες για το Ευρώ.
ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
Απαιτούμε πραγματική δημοκρατία και λαϊκές ελευθερίες απέναντι στην καταστολή, στην εργοδοτική ασυδοσία  και στη νεοφασιστική βία.
Για να πάρουμε τη ζωή και τον πλούτο που παράγουμε ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.


Κέρκυρα 22 Οκτώβρη 2012

Δελτίο Τύπου του Συντονισμού Σωματείων


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012, μετά από πρωτοβουλία του Συντονισμού Σωματείων Κέρκυρας, έγινε στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας μια πρώτη απόπειρα ανάληψης κοινών δράσεων των διαφόρων σωματείων εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της Κέρκυρας και των επαγγελματικών συλλόγων του νησιού.

Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι των Σωματείων Εργαζομένων που συμμετέχουν στο Συντονισμό (ΟΤΑ, ΙΚΑ, Πυροσβεστική, Εφοριακοί, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τεχνικοί ΟΤΕ, Τεχνικοί ΔΕΗ, Δικαστικοί υπάλληλοι, Γιατροί ΕΣΥ), η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας, της Ομοσπονδίας Εμπόρων και Βιοτεχνών, του Σωματείου Αργυροχρυσοχόων, μέλη Δ.Σ. άλλων συλλόγων εργαζομένων αλλά και εκπρόσωποι άλλων συλλογικοτήτων του νησιού.

Κοινή διαπίστωση όλων μας είναι ότι η ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων, ως συνέχεια μιας αντικοινωνικής πολιτικής που κορυφώνεται κατά τα χρόνια της Τρόικας και του ΔΝΤ, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση της κοινωνίας και της οικονομίας.

Θεωρούμε πως πλέον έφτασε η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και να περάσουμε σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, έξω από τα όρια και πλαίσια που θέτουν οι ηγεσίες των ανώτερων συνδικαλιστικών μας ενώσεων.

Είναι πλέον ώρα ο ίδιος ο Λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Καλούμε τον κερκυραϊκό Λαό κατά το επόμενο διάστημα να συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο στον Αγώνα που θα δώσουν τα σωματεία εργαζομένων και επαγγελματιών για την αποτροπή της ψήφισης των νέων μέτρων και την ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Τα  λόγια κάποτε τελειώνουν και φτάνει η ώρα των πράξεων.



Κέρκυρα 25 Οκτώβρη 2012

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ανοιχτή πρόσκληση Συντονισμού

Ο Συντονισμός Σωματείων Κέρκυρας καλεί,  την επόμενη Τρίτη 23 του Οκτώβρη, στις  19:00 τους εκπροσώπους από τα  πρωτοβάθμια Σωματεία Εργαζομένων, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και κάθε εκπρόσωπο ένωσης επαγγελματικών ομάδων, στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας,   προκειμένου να αποφασισθούν οι επόμενες συντονισμένες κινητοποιήσεις στο νησί μας, για την ανατροπή της δολοφονικής πολιτικής της συγκυβέρνησης. 

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ογκώδης η διαδήλωση της 18 Οκτώβρη στην Κέρκυρα

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Κέρκυρας εκφράζει την ικανοποίησή του για τη μαζική συμμετοχή του κερκυραϊκού λαού στη σημερινή κινητοποίηση και πορεία στους δρόμους της πόλης μας.

Η συμμετοχή αυτή μας δίνει τη δύναμη για τη συνέχιση των αγώνων μας.

Υποσχόμαστε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις με ποικίλες μορφές ώστε να είμαστε έτοιμοι για την τελική αντεπίθεση που θα εξαπολύσουμε εμείς, οι εργαζόμενοι, απέναντι στα δολοφονικά σχέδια της ανίερης συγκυβέρνησης.

Άμεσα, την επόμενη Τρίτη 23 του Οκτώβρη, στις 20:30, διοργανώνεται συνάντηση  σωματείων, επαγγελματικών ενώσεων και συλλογικοτήτων του νομού μας, προκειμένου να αποφασισθούν οι επόμενες κινητοποιήσεις.

Ο χώρος θα ανακοινωθεί αύριο Παρασκευή 19 Οκτώβρη.

"Δεν φεύγουν αν δεν τους διώξουμε".




Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Κάλεσμα απεργίας 18 Οκτώβρη 2012

Δεν θα φύγουν αν δεν τους διώξουμε.

Όλοι αύριο στην απεργία. 

Όλοι αύριο στους δρόμους.

Συγκέντρωση στις 10 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Διεκδικητικό πλαίσιο Συντονισμού Σωματείων Κέρκυρας, Κάλεσμα συμπόρευσης



Έχουν περάσει μόνο δυόμιση χρόνια από την υπαγωγή μας στο καθεστώς των μνημονίων και της διαρκούς βίαιης μείωσης των εισοδημάτων μας και αισθανόμαστε ως να έχουμε βιώσει δυόμιση αιώνες. Τα βάρβαρα γεγονότα έχουν επιμηκύνει το χρόνο. Οι εκπρόσωποι της τρόικας, σε κάθε επίσκεψή τους, θέτουν νέα εκβιαστικά διλήμματα και όρους, οι οποίοι γίνονται αποδεκτοί στο σύνολό τους από όλες τις κυβερνήσεις της περιόδου αυτής.
Τα μέτρα αυτά βυθίζουν την οικονομία στην ύφεση και στην ανεργία, πέντε χρόνια έχουμε αρνητική ανάπτυξη, οδηγώντας την σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και ανεργία, σε ένα αδιάκοπο σπιράλ θανάτου.
Η ελληνική οικογένεια διαλύεται: ανεργία, φτώχεια, έλλειψη γιατρών και φαρμάκων, εγκατάλειψη.
 Ως εργαζόμενοι, λοιπόν, στο δημόσιο τομέα της Κέρκυρας, οχτώ περίπου μήνες πριν, κατά την ψήφιση του 2ου μνημονίου, συναισθανόμενοι την ιστορική ευθύνη του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και  την ανάγκη αντίστασης απέναντι στην εφαρμοζόμενη, εγκληματική και δολοφονική (χωρίς εισαγωγικά) πολιτική,  έξω από τα καθιερωμένα και αναποτελεσματικά πλαίσια που επέβαλλε η γραφειοκρατική συνδικαλιστική νοοτροπία, αποφασίσαμε και δημιουργήσαμε το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημοσίου Τομέα Κέρκυρας.
Σήμερα, θέτουμε το παρακάτω διεκδικητικό πλαίσιο και απευθύνουμε πρόσκληση σε κάθε συλλογικότητα που συμφωνεί με αυτό, ώστε  να ενωθούμε χωρίς αρχηγίες ή άλλες μικροκομματικές επιδιώξεις σε ένα κοινό αγώνα ανατροπής της άνανδρης, άτιμης και αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης.

Το βασικό διεκδικητικό μας πλαίσιο αποτυπώνεται ως εξής:
-ΟΧΙ στα μνημόνια κ΄ στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους που φόρτωσαν στις πλάτες του λαού
-ΟΧΙ στους εκβιασμούς του  ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διεθνών τοκογλύφων
-ΟΧΙ άλλες θυσίες για το ευρώ
-ΟΧΙ στη λιτότητα, ΟΧΙ στην οικονομική, πολιτική και ηθική ισοπέδωση του λαού μας
-ΟΧΙ  στη φοροληστεία των φτωχών στρωμάτων
-ΟΧΙ  στην ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών, ΟΧΙ στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της πατρίδας μας και του νησιού μας (Ερημίτης, Αεροδρόμιο, Λιμάνια κλπ)
-ΟΧΙ  στην επικοινωνία του τρόμου των καθεστωτικών Μ.Μ.Ε.
-ΟΧΙ στην απώλεια της εθνικής μας ανεξαρτησίας
-ΟΧΙ στον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας
-ΟΧΙ στον επαγγελματικό, γραφειοκρατικό, συμβιβασμένο συνδικαλισμό των δοτών «εργατοπατέρων»

-ΝΑΙ στην εξασφάλιση δουλειάς για όλο το λαό
-ΝΑΙ στην κοινωνική προστασία των λαϊκών μαζών
-ΝΑΙ στη διαγραφή του χρέους
-ΝΑΙ στην εθνικοποίηση  του τραπεζικού συστήματος
-ΝΑΙ στην αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της κοινωνίας, με κοινωνικό σχεδιασμό, δημόσια - κοινωνική ιδιοκτησία και σεβασμό του περιβάλλοντος
-ΝΑΙ στην αυτοδιάθεση του λαού μας
-ΝΑΙ στην καθολική και δωρεάν δημόσια υγεία, ασφάλιση και παιδεία
-ΝΑΙ στην πραγματική δημοκρατία
-ΝΑΙ στη διαφάνεια στο δημόσιο τομέα και δημόσιο βίο
-ΝΑΙ στο συντονισμό των εργαζομένων και των σωματείων από τη βάση
-ΝΑΙ στην δραστική φορολόγηση των offshore, των «μαύρων» καταθέσεων στους φορολογικούς παραδείσους, των εφοπλιστών και των μεγαλοκαρχαριών που χρόνια τώρα κατακλέβουν το δημόσιο χρήμα
Για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί απαιτείται συντονισμός σε τοπικό αλλά  και σε πανελλαδικό, πανεργατικό  επίπεδο.
Εμείς,  είμαστε αποφασισμένοι, διατηρώντας την ανεξαρτησία και την αδέσμευτη στάση μας, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και δράσεις, καλώντας την τοπική κοινωνία και τους φορείς της, ιδιωτικού και δημοσίου τομέα,  στην αντίσταση και στον αδιάλλακτο αγώνα με στόχο την απαλλαγή μας από τον θανάσιμο εναγκαλισμό με τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις, τους εφαρμοστικούς νόμους και τις απάνθρωπες πολιτικές.
                                                                                     Κέρκυρα, 17/10/2012

Τα σωματεία: Αστυνομικών υπαλλήλων, Γιατρών ΕΣΥ, Δικαστικών υπαλλήλων, Εφοριακών υπαλλήλων, υπαλλήλων   Ι.Κ.Α., υπαλλήλων Ιονίου Πανεπιστημίου, υπαλλήλων  Ο.Τ.Α., υπαλλήλων Πυροσβεστικής,  Σωφρονιστικών υπαλλήλων, Τεχνικών Δ.Ε.Η.,  Τεχνικών Ο.Τ.Ε.,

Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Κάλεσμα του Συντονισμού Σωματείων Κέρκυρας



ΚΑΛΕΣΜΑ

ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Δεν δείχνουν οίκτο.
Δεν σταματάνε πουθενά.
Τα νέα μέτρα βάζουν την ταφόπλακα στην ελληνική κοινωνία.



Τη Δευτέρα  8 Οκτωβρίου 2012 βγαίνουμε ξανά στους δρόμους για την ανατροπή της πολιτικής τους.

 Όλοι  στη συγκέντρωση και πορεία που θα ξεκινήσει από το χώρο του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας στις 18:00.


ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ,

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ,

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.