Επικοινωνία

Επικοινωνία: syntonismoskerkyras@yahoo.gr

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Πρόσκληση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας σε εκδήλωση.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί τους κερκυραίους πολίτες σε εκδήλωση - ομιλία με θέμα την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 3 Απρίλη 2012,  στις 18:00,  στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Ομιλητής θα είναι το μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κ. Παύλος Αντωνόπουλος.


Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


ΣΑΜΑΡΑ 13–49100 ΚΕΡΚΥΡΑ–ΤΗΛ: 2661041442 FAX: 2661034550



ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. του νομού Κέρκυρας, την 1-3-2012, ευρισκόμενη σε απαρτία, έλαβε ομόφωνα την παρακάτω απόφαση:

Καταγγέλλει στον Κερκυραϊκό λαό όλους τους βουλευτές του Νομού μας για τα όσα έπραξαν ή παρέλειψαν να πράξουν, για τα όσα ανέχτηκαν, αγνόησαν και αποσιώπησαν στα ύστερα χρόνια της Συμφοράς για την πατρίδα μας.

                                  Διαμηνύει στους δύο βουλευτές της συγκυβέρνησης ότι
                                 είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ στο νησί της Κέρκυρας

γιατί με το “ναι σε όλα” ξεπουλάνε τη Πατρίδα μας, γκρεμίζουν κάθε κατάκτηση του Λαού, οδηγούν στην εξαθλίωσή του, οδηγούν συνανθρώπους μας ακόμη και στο θάνατο.
                                                   Για τη Γενική Συνέλευση

Ο Πρόεδρος                                                                                                        Η Γραμματέας

Δελτίο Τύπου αναφορικά στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κέρκυρα 30/03/2012
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων του Δημοσίου Τομέα Κέρκυρας, συμπαραστέκεται στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών που υπερασπίζονται τη δουλειά τους, τις συνθήκες εργασίας τους, την αξιοπρέπειά τους.

Το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στα νοσοκομεία, με την πολιτική κατάργησης κάθε δωρεάν δημόσιου αγαθού που εφαρμόζει η ανίερη συγκυβέρνηση, είναι ασφυκτικό και συνάμα τραγικό:
οι ελλείψεις σε προσωπικό έχουν φτάσει σε επικίνδυνο σημείο για την υγεία των ασθενών αφού οι προσλήψεις στο Ε.Σ.Υ. έχουν παγώσει και αρκετοί γιατροί έχουν αποχωρήσει,
οι περικοπές στις δαπάνες κάθε μέρα μεγαλώνουν και οι ελλείψεις σε βασικά υλικά και φάρμακα είναι καθημερινές ,
κρεβάτια παραχωρούνται σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες,
ο καθημερινός φόρτος εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο αρχίζει να υπερβαίνει τα ανθρώπινα όρια αντοχής,
περικοπές αναμένονται στο μισθολόγιο των γιατρών ,
οι ασθενείς αντιμετωπίζουν απίστευτες ταλαιπωρίες για να εξεταστούν με συνθήκες που παραπέμπουν σε αφρικανικές χώρες,

Ειδικά σε τοπικό επίπεδο πέρα από τα ανωτέρω:
 η  απουσία ειδικευομένων γιατρών σε νευραλγικές για το Νοσοκομείο κλινικές όπως η νευρολογική, η καρδιολογική, η ωτορινολαρυγγολογική, η  ουρολογική, η νευροχειρουργική έχει ως αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, την υποβάθμιση της ποιότητας περίθαλψης των ασθενών στις εν λόγω κλινικές με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όλους,
υπηρετεί μόνο το 40% του προβλεπόμενου προσωπικού,
οι γιατροί και οι νοσηλευτές είναι κακοπληρωμένοι ή απλήρωτοι ενώ οι αμοιβές για τις εφημερίες δεν έχουν καταβληθεί από τον Δεκέμβριο του 2011,
το νοσοκομείο της Κέρκυρας δεν διαθέτει ογκολογική κλινική,
ένας πολύ σημαντικός αριθμός των ασθενών του Νοσοκομείου μας «μεταναστεύει»  κυρίως προς τα Νοσοκομεία της πόλης των Ιωαννίνων και των Αθηνών.

Ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων, πετσοκόμματος των μισθών, διάλυσης της δημόσιας υγείας και των άλλων δημόσιων αγαθών, ενάντια στη συγκυβέρνηση, στην Τρόικα, το ΔΝΤ και τις απάνθρωπες επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης  που υπηρετούν όχι τους λαούς αλλά τους τραπεζίτες και τους βιομήχανους.
ε ί ν α ι  α γ ώ ν α ς   ό λ ω ν   μ α ς.
Στηρίζουμε τον αγώνα των γιατρών του Νοσοκομείου της Κέρκυρας για δημόσια και δωρεάν υγεία,  ο οποίος κλιμακώνεται με την επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούν από τις 19 Μάρτη και καλούμε ολόκληρο τον Κερκυραϊκό λαό να σταθεί και αυτός πλάι τους.
Τα  σωματεία:
Αστυνομικών Υπαλλήλων
Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης
Υπαλλήλων ΙΚΑ
Δικαστικών Υπαλλήλων
Λιμενικών Υπαλλήλων
Υπαλλήλων Ιονίου Πανεπιστημίου
Εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης
Νοσοκομειακών Γιατρών
Υπαλλήλων ΟΤΑ
Εφοριακών Υπαλλήλων
Σωφρονιστικών Υπαλλήλων
Υπαλλήλων Πυροσβεστικής
Τεχνικών του ΟΤΕ


Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Πρόσκληση της Ένωσης Γιατρών Ε.Σ.Υ. Κέρκυρας σε συζήτηση.

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας καλεί σε συζήτηση τους πολίτες 
και τους συλλογικούς φορείς του νησιού 
Πέμπτη 29 Μαρτίου και ώρα 7.30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας

με θέμα: «
δημόσιος χαρακτήρας της υγείας, δυνατότητες κοινής δράσης, αντίστασης και ανατροπής της σημερινής δύσκολης κατάστασης».

Εκ του Δ.Σ. της Ε.Γ.ΕΣΥ.Κ

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Πρόσκληση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κέρκυρας στη συγκέντρωση-διαμαρτυρία την Πέμπτη 22 Μάρτη 2012 στην πλατεία Γεωργάκη, στις 7 το απόγευμα.


   
 Συνάδελφοι, η κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά στην εκπαίδευση δεν είναι  μόνο δική μας υπόθεση αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας.
    Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης στις 14 του Μάρτη, την Πέμπτη 22 του Μάρτη θα γίνει συγκέντρωση - διαμαρτυρία στην Πλατεία Γεωργάκη στις 7 το απόγευμα. Στη συγκέντρωση θα μοιράσουμε στους πολίτες την ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς η οποία συντάχθηκε από το Δ.Σ. με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις 29 του Φλεβάρη.
   Συνάδελφοι τίποτα δεν τελείωσε! Εμείς έχουμε τη δύναμη. Εμείς θα τους ανατρέψουμε!

Οι θέσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.



Διαμαρτυρία στην  Παρέλαση στις 25 του Μάρτη.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας στις 14 του Μάρτη, σχετικά με την Παρέλαση στις 25 του Μάρτη, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
     Ο Σύλλογος θα σταθεί με το πανό του απέναντι από την εξέδρα των επισήμων. Οι δάσκαλοι τιμάμε τους αγωνιστές του ΄21
Με αγώνες για Ψωμί - Παιδεία  - Ελευθερία
    Δικιά μας προτεραιότητα δεν είναι η διάλυση της παρέλασης. Δικός μας στόχος είναι η με όσο πιο μαζικούς όρους έκφραση της λαϊκής αγανάκτησης, στόχος μας είναι η ανατροπή αυτής της απάνθρωπης ταξικής πολιτικής. Για να πάρει ο λαός την εξουσία και τον πλούτο που ο ίδιος παράγει στα χέρια του!
   Καλούμε την πολιτική ηγεσία να φροντίσει ώστε, να μην υπάρχουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης στην εξέδρα και τα παιδιά να παρελάσουν και να τιμήσουν την επανάσταση του ΄21, μπροστά σε αγωνιστές της εθνικής αντίστασης ή μπροστά στην αφίσα του Ντελακρουά που παριστάνει την Ελευθερία.

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Πρόσκληση στην έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας.


 

Πληροφορίες:  Λ. Τασούλας  6945852304                                       Κέρκυρα 09/03/2012

                     E.  Μαλαχά    9646125473                                           Αρ. Πρωτ.15
                                        Προς: Μέλη Συλλόγου
          Θέμα: « Έκτακτη Γενική Συνέλευση ».
     Συναδέλφισσες  και Συνάδελφοι,  από τη νέα σχολική χρονιά ξεκινά μια διαδικασία «αξιολόγησης» χωρίς ευκρινή τα κριτήρια, χωρίς ενημέρωση των συναδέλφων για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί, από επιτροπές με ελεγχόμενη έως και ανύπαρκτη νομιμοποίηση, από ανθρώπους που δεν δίνουν λόγο  στον ελληνικό λαό, αλλά σε ξένα και ντόπια επιχειρηματικά κέντρα που πλέον κυβερνούν σε όλα τα επίπεδα τη χώρα. 
Δεν υπάρχει καλή και κακή «αξιολόγηση», δεν υπάρχουν καλά και κακά κριτήρια, περισσότερο ή λιγότερο αντικειμενικά, η αξιολόγηση αποτελεί μόνο ένα μέσο πειθάρχησης, χειραγώγησης,  τρομοκράτησης, πάταξης ελευθεριών και διάλυσης των εργασιακών κατακτήσεων.
Η «αξιολόγηση» το μόνο που θέλει να εξυπηρετήσει είναι η νομιμοποίηση των καταργήσεων και συγχωνεύσεων φορέων, η νομιμοποίηση της κατάργησης των οργανικών μας θέσεων και των 150.000 απολύσεων μέσα στην τρέχουσα  τριετία.
 
 Το  ΔΣ του Συλλόγου μας εκτιμώντας όλα τα παραπάνω και τηρώντας την απόφαση της προηγούμενης Γ.Σ στις 29 του Φλεβάρη, συγκαλεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 11 του Μάρτη και σε περίπτωση μη απαρτίας, οριστικά την Τετάρτη 14 του Μάρτη,  στο 12ο Δημοτικό Σχολείο στις 7μμ.   με θέμα την αξιολόγηση.


Ο Πρόεδρος                                                    Η Γεν. Γραμματέας
                             Λάμπρος Τασούλας                                                  Ελένη  Μαλαχά

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Δελτίο Τύπου του Συντονισμού Σωματείων Κέρκυρας, της 5 Μαρτίου του 2012.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα, Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση εκπροσώπων των σωματείων του Δημόσιου τομέα της Κέρκυρας. Εκτιμήσαμε ότι η ψήφιση από την ανίερη συγκυβέρνηση του νέου μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων, όπως επιβλήθηκε από τις ντόπιες και ξένες οικονομικές και πολιτικές ελίτ, γκρεμίζει κάθε κατάκτηση των εργαζομένων της χώρας μας του τελευταίου αιώνα και δημιουργεί συνθήκες εργασιακής εξαθλίωσης.
Μεταξύ άλλων:
·         Καταργούν την εθνική συλλογική σύμβαση, μειώνουν τον κατώτατο μισθό στα 500€ ενώ των νέων στα 400€, όπως επίσης μειώνουν όλους τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, ως θυσία στα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, ντόπιων και ξένων.
·         Ενοποιούν όλα τα ταμεία και περικόπτουν τις επικουρικές και κύριες συντάξεις.
·         Πετσοκόβουν τη φαρμακευτική και υγειονομική περίθαλψη όλων των εργαζομένων αδιαφορώντας για τις δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία μας.
·         Με πρόσχημα την αξιολόγηση σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και βάθεμα της ύφεσης και της φτώχειας σε όλη την ελληνική κοινωνία.
·         Ετοιμάζονται για νέο κύκλο πετσοκόμματος των μισθών από το Ιούνιο, ετοιμάζονται για νέους φόρους, ετοιμάζονται για νέα χαράτσια.
Μπροστά σε αυτή, αλλά και τη γενικότερη κατάσταση, εκτιμήσαμε ότι είναι αναγκαία η στενότερη συνεργασία των σωματείων του δημοσίου τομέα, τόσο μεταξύ μας όσο και με άλλα σωματεία του ιδιωτικού  τομέα, πάνω σε μια νέα βάση: μακριά από το συνδικαλισμό που λειτουργεί γραφειοκρατικά αλλά και ως προέκταση της πολιτικής που μας οδήγησε στην κρίση και την φόρτωσε στην πλάτη μας.
Για το λόγο αυτό θα οργανώσουμε και θα ενδυναμώσουμε την αντίστασή μας απέναντι σε όλα αυτά που ήδη έχουν γίνει, αλλά και σε αυτά που έρχονται, μέσα από κλιμακούμενες και συντονισμένες κινητοποιήσεις για την ανατροπή της παρούσας πολιτικής ή της ενδεχόμενης μεταμφίεσής της στο άμεσο μέλλον.

Τα  σωματεία:
1.     Αστυνομικών Υπαλλήλων
2.    Δικαστικών Υπαλλήλων
3     Εκπαιδευτικών Πρ/βάθμιας Εκπαίδευσης
4.    Εφοριακών Υπαλλήλων
5.    Υπαλλήλων ΙΚΑ
6.    Υπαλλήλων Ιονίου Πανεπιστημίου
7.    Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης
8.    Λιμενικών Υπαλλήλων
9.    Νοσοκομειακών Γιατρών
10. Υπαλλήλων Πυροσβεστικής
11.  Σωφρονιστικών Υπαλλήλων
12. Τεχνικών του ΟΤΕ
  13. Υπαλλήλων ΟΤΑ




email: syntonismoskerkyras@yahoo.gr